top of page

Zajedništvo svetih energija - Uzvišeno biće
Iscjeljivanje i balansiranje muške i ženske energije

Muški i ženski princip energija - život kroz dualnost.

Jedno bez drugog su ništa.

 

Šta ustvari znači kada kažemo muški i ženski princip energija?

Da li je to isto što i bit muškarac ili žena? Ne.

Biti muškarac ili žena je određeno biološkim karakteristikama.

Biti ljudsko biće znači biti formiran kroz prisustvo ovih energija. Svaka osoba ima i ‘’mušku’’ i ‘’žensku’’ energiju u sebi.

 

Ove principe treba gledati kroz model arhetipa. To znači da je u nama aktivan paket arhetipa sastavljen od jin kvaliteta i isto tako paket arhetipa sastavljen od jang kvaliteta.

Kada se biće inkarniše u ovoj dimenziji ono stigne sa punim paketom svega lijepoga i svih alata koji su mu/joj potrebni za život u zavisnosti od toga šta je duša stavila u zadatak za ovaj život.

To znači da se svi rodimo apsolutno jedinstveni i nema nikoga sa kime bismo se mogli usporediti. A ipak se to dešava.

 

Mi smo prepušteni našim roditeljima da se brinu o nama dok smo mali. Oni predstavljaju našu sigurnost. Ili nesigurnost. Mi kao živa bića želimo živjeti što duže, zato polako krenemo sa mijenjanjem onoga što je bila čista svjetlost u nama i krenemo sa kalkulacijama šta smatramo da je sigurno zadržati a šta ne. U ovim izmjenama naših arhetipskih obrazaca dolazi do ranjavanja našeg bića. Mi usvajamo, u zavisnosti od našeg spola, ono što je prihvatljivo i poželjno u porodici, društvu…. ali kada krenemo protiv onoga što je nama prirodno i šta mi želimo kreće sa oslabljivanjem našeg duha i na kraju i našeg zdravlja.

 

Ljudi, najčešće iz dobrih namjera, ali nekada i iz osjećaja straha i nesigurnosti osuđuju osobe koje se izdvajaju  od ‘’normalnog’’. Ne mogu ni približno da nabrojim koliko puta sam čula komentar… vidi koliko imaš godina! Kada ćeš se uozbiljiti ?Kada ćeš se udati? Kada ćeš roditi, prestara si za rađanje…uff…ali ja nisam htjela da se udam u dvadesetim, nisam htjela da rodim mlada, nisam htjela posao za život i da ‘’guram’’ napredujem. Ja sam htjela da putujem, da učim, da istražujem, otkrivam svjetove u sebi i oko mene. I ja sam sretna jer se od malena ne obazirem na takve stvari i komentare. 

 

Ali šta kada neko nema takav karakter? Šta kada neki mali divan dječak samo želi da se igra lutkicama i pleše? Šta ako ga interesiraju fine umjetnosti? I šta ako ga roditelji i društvo prihvate takvog? Stvara se osoba koja je u skladu sa sobom, sa svojim emocijama. Osoba koja razumije dušu i može da se posveti svom životu, ma što god da on nosi za njega. Stvara se jaka osoba koja zna kako da izađe na kraj sa svojim izazovima. Osoba koja zna kako da se postavi u situaciji iz svog autentičnog bića i donese najkvalitetniju odluku. Osoba koja ne troši svoju životnu energiju na prikupljanje dijelova duše koje je rasuo iz straha da će biti odbačen.

 

Mi smo svi sklop ovih energija tame i svjetla, akcije i odmora. Svi imamo logički um i divnu intuiciju. Svi imamo sposobnost njege i podrške. Bijesa i ljubavi. I kada su ove energije u nama iscjeljene mi imamo šansu da živimo ono što je naša duša zacrtala. Kada su ove energije ranjene, toksične, mi živimo iz tih rana i kreiramo svijet u kojem se stvaraju prilike za iscjeljivanje ovih energija. Stvaramo svijet pun nepotrebnih izazova.

 

Moja radionica „Zajedništvo svetih energija“ obrađuje ovu temu u trajanju od tri tjedna. Na radionici ćete kroz osvještavanje svoje muške i svoje ženske energije upoznati bolje sebe te će vam te energije služiti kao dobar alat za razumijevanje odnosa sa samim sobom i sa ljudima u vašim životima.

Energetska razmjena: 3 tjedna / 100 Eur.

bottom of page