top of page

Uzvišeno biće 
Iscjeljivanje i balansiranje muškog i ženskog principa u nama

Muški i ženski princip energija - život kroz dualnost.

Jedno bez drugog su ništa.

 

Šta ustvari znači kada kažemo muški i ženski princip energija?

Da li je to isto što i biti muškarac ili žena? Ne.

Biti muškarac ili žena je određeno biološkim karakteristikama.

Biti ljudsko biće znači biti formiran kroz prisustvo ovih energija. Svaka osoba ima i ‘’mušku’’ i ‘’žensku’’ energiju u sebi.

 

Ove principe treba gledati kroz model arhetipa. To znači da je u nama aktivan paket arhetipa sastavljen od jin kvaliteta i isto tako paket arhetipa sastavljen od jang kvaliteta.

Kada se biće inkarniše u ovoj dimenziji ono stigne sa punim paketom svega lepoga i svih alata koji su mu/joj potrebni za život u zavisnosti od toga šta je duša stavila u zadatak za ovaj život.

To znači da se svi rodimo apsolutno jedinstveni i nema nikoga sa kime bismo se mogli uporediti. A ipak se to dešava.

 

Mi smo prepušteni našim roditeljima da se brinu o nama dok smo mali. Oni predstavljaju našu sigurnost. Ili nesigurnost. Mi kao živa bića želimo živeti što duže, zato polako krenemo sa menjanjem onoga što je bila čista svetlost u nama i krenemo sa kalkulacijama šta smatramo da je sigurno zadržati a šta ne. U ovim izmenama naših arhetipskih obrazaca dolazi do ranjavanja našeg bića. Mi usvajamo, u zavisnosti od našeg pola, ono što je prihvatljivo i poželjno u porodici, društvu…. ali kada krenemo protiv onoga što je nama prirodno i šta mi želimo kreće sa oslabljivanjem našeg duha i na kraju i našeg zdravlja.

 

Ljudi, najčešće iz dobrih namera, ali nekada i iz osećaja straha i nesigurnosti osuđuju osobe koje se izdvajaju  od ‘’normalnog’’. Ne mogu ni približno da nabrojim koliko puta sam čula komentar… vidi koliko imaš godina! Kada ćeš se uozbiljiti? Kada ćeš se udati? Kada ćeš roditi, prestara si za rađanje…uff… ali ja nisam htela da se udam u dvadesetim, nisam htela da rodim mlada, nisam htela posao za život i da ‘’guram’’ napredujem. Ja sam htela da putujem, da učim, da istražujem, otkrivam svetove u sebi i oko mene. I ja sam srećna jer se od malena ne obazirem na takve stvari i komentare. 

 

Ali šta kada neko nema takav karakter? Šta kada neki mali divan dečak samo želi da se igra lutkicama i pleše? Šta ako ga interesuju fine umetnosti? I šta ako ga roditelji i društvo prihvate takvog? Stvara se osoba koja je u skladu sa sobom, sa svojim emocijama. Osoba koja razume dušu i može da se posveti svom životu, ma šta god da on nosi za njega. Stvara se jaka osoba koja zna kako da izađe na kraj sa svojim izazovima. Osoba koja zna kako da se postavi u situaciji iz svog autentičnog bića i donese najkvalitetniju odluku. Osoba koja ne troši svoju životnu energiju na prikupljanje delova duše koje je rasuo iz straha da će biti odbačen.

 

Mi smo svi sklop ovih energija tame i svetla, akcije i odmora. Svi imamo logički um i divnu intuiciju. Svi imamo sposobnost nege i podrške. Besa i ljubavi. I kada su ove energije u nama iscjeljene mi imamo šansu da živimo ono što je naša duša zacrtala. Kada su ove energije ranjene, toksične, mi živimo iz tih rana i kreiramo svet u kom se stvaraju prilike za iscjeljivanje ovih energija. Stvaramo svet pun nepotrebnih izazova.

 

Moja radionica „Zajedništvo svetih energija“ obrađuje ovu temu u trajanju od tri sedmice. Na radionici ćete kroz osveštavanje svoje muške i svoje ženske energije upoznati bolje sebe pa će vam te energije služiti kao dobar alat za razumevanje odnosa sa samim sobom i sa ljudima u vašim životima.

Energetska razmena za tri 3 sedmice: 90 Euro

bottom of page