top of page
Search
  • Writer's pictureBela

Ljubav je ključ


Poruka od majke Kuan Yin je vezana za zaštitu, želju za pomoći i … otvoreno grlo, otvoreno srce.


Zavist dolazi iz naše nemoći da povjerujemo da je to nešto što pripada i nama, da smo dovoljno vredni, dovoljno voljeni, da to i ostvarimo za sebe.


Zavist se javlja kad smo u energiji nemoći, kada mislimo da nismo sposobni da nešto možemo učiniti za sebe, kada sebe zaustavljamo (iz različitih razloga) da uzmemo ono što je naše...a sve što želimo je naše.


Sve što želimo dolazi iz prostora naše duše, a to što dolazi iz prostora naše duše dolazi iz prostora Izvora.


Majka Kuan Yin nam poručuje da volimo sebe dovoljno, da usmeravamo ljubav prema onima koji nisu sebe voljeli dovoljno.


Iza svake zavisti dolazi želja da volimo sebe dovoljno da bismo sebi dali to. I zato način na koji možemo sebe voljeti jeste da shvatimo da smo vredni, i da shvatimo da ono što želimo je moralno (makar je to ljudska disciplina). Moralno je to uzeti za sebe, stvoriti za sebe, materijalizirati u našem svetu.


A onima kojima zavidimo, tu energiju možemo očistiti tako što ćemo im poslati ljubav i zahvaliti se što su nam pokazali što želimo.


Također, ovu ljubav možemo poslati dalje tako što ćemo se založiti za one koji možda još ne znaju koliko snažan glas živi u njima. I u redu je nekoga potaći, da bude, da kroči u energiji služenja...


Bitno je ne ući u nisku frekvenciju osuđivanja, kritikovanja, ogovaranja. Sada je jako bitno povezati se kroz srce i slati ljubav. Slati ljubav kao sredstvo za pročišćenje, kao sredstvo koje će iskristalizati najviše vrednosti. Jer ljubav je energija, alhemija.


Probajte kao najuzvišenija majka da volite sve što je kreirano, da razumete i da shodno tome, ako je do vas, odradite akciju iz vaše najviše frekvencije. Tu je bitno ostati u visokoj frekvenciji, bitno je ne osuđivati. Prisutni u momentu raditi iz energije onako kako mi vidimo najbolje. I shvatiti da je to naša istina. Ljubav je visoka majčinska ljubav. I ona je ključ.


Ljubim vas,

Bela

125 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page